BACH THERAPIE
.

Bachbloesem therapie voor mens/dier

De bloesemtherapie is een geneeswijze die aan het begin van deze eeuw ontwikkeld is door Dr. Edward Bach. Het was zijn grote wens dat steeds meer mensen tot het besef zouden komen dat men zelf verantwoordelijk is voor de eigen gezondheid. Hij ontdekte een geneeswijze die iedereen, zonder risico's, zelf kan toepassen om vorm te geven aan die gevoelde eigen verantwoordelijkheid. Deze geneeswijze maakt gebruik van bloesem essenties die de levenskracht van bloesems bevatten. De bloesems zijn afkomstig van wilde struiken, bomen en planten. Zij zijn niet schadelijk en werken niet verslavend. Ze worden niet gegeven tegen de lichamelijke klacht maar uitgekozen in overeenstemming met je gemoedstoestand.

Uitgangspunt van de Bach Bloesem therapie is dat je niets doet met het ongewenste "de klacht", maar juist de tegenovergestelde "kwaliteit" versterkt. Een heel simpel voorbeeld: als "angst" je beheerst, dan is dat iets wat in je leven heel veel aandacht krijgt, niet alleen van jou maar ongetwijfeld ook door je omgeving. Iets wat aandacht krijgt zal gaan groeien, gaan groter worden. Nu is het tegenovergestelde van angst de kwaliteit "moed". Angst en moed zijn allebei een kant van dezelfde medaille. Als angst nu veel aandacht krijgt, zal er weinig overblijven voor moed. De kwaliteit moed zal langzaam wegkwijnen. Door nu geen aandacht meer te schenken aan de angst maar juist de moed te versterken komt er weer balans tussen beide uitersten. Je hebt weer voldoende moed om met je angst om te gaan.

Heeft U met U arts overlegt, en wilt U liever Bachbloesem gebruiken , maak dan hier een afspraak zodat we kunnen kijken wat U nodig heeft.

Nogmaals wij zijn geen dokter, dus bij klachten altijd eerst naar de huisarts of specialist  en bij U huisdier raadpleeg altijd eerst de dierenarts voordat u ons om advies vraagt.