EDELSTEENWATER


Edelstenenwater is niet compleet zonder eerst het verschil te weten tussen mineraalwater en edelstenenwater. Mineraalwater is water waarin mineralen zijn opgelost. Mineraalwater kan een geneeskrachtige werking hebben. Bij edelsteenwater is het juist de bedoeling dat er geen of zo weinig mogelijk mineralen in het water worden opgelost. Edelsteenwater verandert in het ideale geval dus niet van samenstelling. En toch gebeurt er iets met het water.......

Giftige stenen

Water is een uitmuntende drager van (energetische) informatie. Zodra je een steen in het water legt, neemt het water de energie van de steen op. Hierdoor ontstaat een natuurlijke samenstelling die op eenzelfde manier werkt als homeopathie. Het wordt via alle lichaamsvloeistoffen door je hele lichaam getransporteerd. Zo vul je jezelf met alle positieve eigenschappen van de steen. (Míts je de juiste (combinatie van) stenen gebruikt). Er zijn namelijk stenen die zeker niet geschikt zijn zoals bestraalde, gebrande, geschilderde en synthetische stenen. Daarnaast zijn er (zeer) giftige stenen zoals cinnaber, lopeziet, fiedleriet en nikkelien. Heb je geen ervaring met edelstenen en het maken van edelsteenwater dan doe je er verstandig aan te werken met bekende(combinaties van) stenen. Stenen die niet in serieuze bladen vermeld worden, kun je beter niet in drinkwater leggen.

Krachtige combinaties

 Laat je niet verleiden tot allerlei kleurrijke combinaties van willekeurig gekozen stenen. Gebruik sowieso nooit meer dan vijf verschillende soorten stenen. In praktijk blijkt dat een combinatie van 2 of 3 stenen vaak volstaat. De meest bekende (en veilige) combinatie is een mix van 3 kwartsen: amethist, bergkristal en rozenkwarts. Deze 'basiscombinatie' verbetert je intuïtie en inlevingsvermogen. Ook werkt deze mix van 3 krachtige stenen opwekkend en vitaliserend. Op lichamelijk vlak brengt de basiscombinatie allerlei processen in balans. Denk hierbij aan je hormoonhuishouding, je waterhuishouding en bloedsomloop. 


Zo werkt het


Edelsteenwater van alle familieleden van de bergkristal (citrien, amethist, tijgeroog, rutielkwarts) kan onbeperkt gedronken worden.
Drink water van andere edelstenen met mate.
Volkomen ongeschikt voor edelsteenwater zijn edelstenen met giftige of schadelijke elementen, zoals sulfiden en sulfaten.

Zo maak je edelsteenwater

  • Gebruik bij voorkeur trommelstenen, omdat deze niet gemakkelijk splinteren.
  • Glas is het beste materiaal om edelsteenwater in te maken. Liefst loodvrij.
  • Reinig de steen of stenen van je keuze goed onder de kraan. Leg ze daarna voorzichtig in een karaf of kan. Plaats de kan bij voorkeur in de vensterbank, maar niet direct naast of onder een stopcontact.
  • Laat de kan een etmaal (24 uur) staan. Daarna is het water klaar voor gebruik. Het water is uiteraard beperkt houdbaar. Gebruik het binnen 48 uur. Bewaar het water liever niet in de ijskast.
  • Giet het water voorzichtig in een glas, zodat de stenen weinig tegen elkaar stoten. De stenen blijven in de kan achter.
  • Schenk de kan niet helemaal leeg. Het is goed om een klein restje water over te houden. Nieuw water opgieten naar behoefte.